Spiraali­stabilaatio

Spiraalistabilaatio

Spiraalistabilaatio (SPS) on selän toiminnallisuuden parantamiseen, sen kiputilojen ja sairauksien hoitoon ja ennaltaehkäisyyn kehitetty metodi, joka sopii kaikenikäisille. Menetelmä on tsekkiläisen tuki- ja liikuntaelimistön ongelmiin erikoistuneen lääkärin Richard Smišekin 30 vuoden työn ja tutkimuksen tulos.

Spiraalistabilaatio vahvistaa heikkoja ja vapauttaa kireitä lihaksia ja lihasketjuja. Näin lihastasapaino paranee ja rangan ja nivelten liikkuvuus kasvaa. Rennommat pinnalliset lihakset mahdollistavat toiminnallisten spiraaliketjujen aktivoinnin. Liikkeesi on hallitumpaa, vapaampaa ja vähemmän selkää kuormittavaa.

Selkäkipujen ehkäisy

Spiraalistabilaatio on erinomainen tapa ehkäistä selkäkipuja ja -ongelmia. Selän toimivuus vaikuttaa suoraan arjen hyvinvointiin, työkykyyn ja yleisen toimintakyvyn säilymiseen pitkälle työuran jälkeenkin.

Harjoitukset

Harjoittelussa käytetään kevyttä kuminauhavastusta, joka tehostaa liikkeitä ja edistää kehotietoisuutta. Liikkeet tehdään pääsääntöisesti seisten, mutta tarvittaessa voidaan käyttää apuna esim. tuolia. Tarkoituksena on vapauttaa ylitöissä olevia lihaksia, esim. pitkiä selkälihaksia, etureisiä ja lonkankoukistajia, jotta spiraaliketjun lihakset voivat aktivoitua. Harjoituksen kesto on 55 minuuttia.

Harjoittelun aloitus

Spiraalistabilaation harjoittelu kannattaa aloittaa joko alkeiskurssilla tai yksityistunneilla – varsinkin, jos sinulla on erityistoiveita tai -haasteita. Ryhmätunnille voi kauden alussa tulla myös suoraan, sillä kausi aloitetaan alkeista.

Kurssit

Spiraalistabilaation alkeet -kurssi antaa hyvän kuvan ja kokemuksen menetelmän perusteista. Seuraavan kurssin löydät kurssikalenteristamme.

Kausiryhmät

Spiraalistabilaation ryhmätunnit toimivat kausiluontoisesti. Sitoudut ilmoittautumaasi vakioryhmään ostamasi kauden ajaksi. Voit korvata poissaolojasi muilla viikkotunneillamme (poikkeuksena laitepilates, workshopit ja lyhyet intensiivikurssit) kautesi pituuden puitteissa, kun teet tuntiperuutuksen viimeistään 10 tuntia ennen vakiotuntisi alkua.

Kausiluontoisuuden johdosta ohjaajamme pystyvät paremmin huomioimaan vakioryhmäläistensä kehityksen. Jos alkeet ovat hallussa, voit tulla ryhmään mukaan myös kesken kauden, jolloin laskemme sinulle jäljelle jäävien kertojen mukaan hinnan. Ryhmämme ovat pienryhmiä (max. 8 osallistujaa). Etätunneille voidaan ottaa osallistujia enemmänkin. Tutustumiskerta kausiryhmiimme on 25 € (ei koske lyhytkursseja). Lisätiedot info@olook.fi ja p. 040 7405038.

Ilmoittautuminen ja maksuehdot

Ilmoittautuminen kausiryhmiin ja lyhytkursseille käy kätevästi varausjärjestelmämme kautta. 

Osallistumismaksut peritään ilmoittautumisen perusteella. Ilmoittautumisen voi peruuttaa kuluitta 7 vrk ennen jakson alkua. Muussa tapauksessa maksu peritään kokonaisuudessaan. Esteen sattuessa osallistujan voi vaihtaa maksutta.  Epäselvissä tapauksissa ota aina heti yhteys p. 040 7405038 & info@olook.fi 

Ilmoittautuminen kevätkauden 2023 kausiryhmiin käy kätevästi menemällä varausjärjestelmän tuntinäkymässä elo-syyskuun vaihteeseen. Kun varaat paikan kausiryhmän ensimmäiselle viikolle, varaat samalla paikkasi koko kaudelle. Voit maksaa kausimaksun saman tien, tai vain ilmoittautua ja maksaa maksut tuntien yhteydessä. 

Kevätkauden 2023 Spiraalistabilaatio-ryhmät

Näet tuntikuvaukset varausjärjestelmässämme, jossa pääset myös hallinnoimaan tuntejasi, jos olet vakioryhmäasiakkaamme. Ensikertalaisena, olethan ensin yhteydessä info@olook.fi. 

Ryhmä Ohjaaja Hinta Alkaa
ma 17.30 SPS-keskitaso HK 295 € (15 krt) 9.1.
ma 18.30 SPS-jatkotaso HK 295 € (15 krt) 9.1.
ti 18.30 SPS-keskitaso TP 295 € (15 krt) 10.1.
to 18.00 SPS-keskitaso HK 295 € (15 krt) 12.1.
to 18.00 Yllä oleva etäyhteydellä HK 295 € (15 krt) 12.1.

Spiraalistabilaatio: yksityistunnit, paritunnit ja pienryhmätunnit

Yksityistunti 85 euroa tai 5 kerran sarjana á 80 euroa. Paritunti 100 euroa, 3–4 hengen ryhmä 110 euroa. Varaa aika varausjärjestelmästä, sähköpostitse info@olook.fi tai soittamalla arkisin klo 10–11 p.09 555 453.

Ohjaajamme

Henna Korhonen

  • Spiraalistabilaatio-ohjaus (SPS)
  • Pilates-ohjaus
  • Ryhmät
  • Yksilöohjaus
  • Laitepilates

Ota yhteyttä puh. 09 555 453 (arkisin klo 10–11) & info@olook.fi

Terhi Pursiainen

  • Spiraalistabilaatio-ohjaus (SPS)
  • Pilates-ohjaus
  • Ryhmät
  • Yksilöohjaus
  • Laitepilates

Ota yhteyttä puh. 09 555 453 (arkisin klo 10–11) & info@olook.fi