Spiraali­stabilaatio

Spiraalistabilaatio

Spiraalistabilaatio (SPS) on selän toiminnallisuuden parantamiseen, sen kiputilojen ja sairauksien hoitoon ja ennaltaehkäisyyn kehitetty metodi, joka sopii kaikenikäisille. Menetelmä on tsekkiläisen tuki- ja liikuntaelimistön ongelmiin erikoistuneen lääkärin Richard Smišekin 30 vuoden työn ja tutkimuksen tulos.

Spiraalistabilaatio vahvistaa heikkoja ja vapauttaa kireitä lihaksia ja lihasketjuja. Näin lihastasapaino paranee ja rangan ja nivelten liikkuvuus kasvaa. Rennommat pinnalliset lihakset mahdollistavat toiminnallisten spiraaliketjujen aktivoinnin. Liikkeesi on hallitumpaa, vapaampaa ja vähemmän selkää kuormittavaa.

Selkäkipujen ehkäisy

Spiraalistabilaatio on erinomainen tapa ehkäistä selkäkipuja ja -ongelmia. Selän toimivuus vaikuttaa suoraan arjen hyvinvointiin, työkykyyn ja yleisen toimintakyvyn säilymiseen pitkälle työuran jälkeenkin.

Harjoitukset

Harjoittelussa käytetään kevyttä kuminauhavastusta, joka tehostaa liikkeitä ja edistää kehotietoisuutta. Liikkeet tehdään pääsääntöisesti seisten, mutta tarvittaessa voidaan käyttää apuna esim. tuolia. Tarkoituksena on vapauttaa ylitöissä olevia lihaksia, esim. pitkiä selkälihaksia, etureisiä ja lonkankoukistajia, jotta spiraaliketjun lihakset voivat aktivoitua.

Harjoittelun aloitus

Spiraalistabilaation harjoittelu kannattaa aloittaa joko introtyöpajalla tai yksityistunneilla – varsinkin, jos sinulla on erityistoiveita tai -haasteita. Ryhmätunnille voi kauden alussa tulla myös suoraan, sillä kausi aloitetaan alkeista.

Introtyöpajat

Pilates & Spiraalistabilaatio -introtyöpajassamme pääset kokeilemaan kahta lempeän tehokasta harjoitusmenetelmää. Yhdistelmätunnin introtyöpaja järjestetään 4.1. klo 17:30-19:00. Varaa paikkasi varausjärjestelmästämme. Introtyöpajan hinta on 20 €.


Yksityistunnit, paritunnit ja pienryhmätunnit

Yksityistunnin hinta on 85 € tai 5 kerran sarjajana 80 € / kerta. Paritunti maksaa 100 €, ja 3–4 hengen ryhmä 110 €. Varaa aika varausjärjestelmästämme (yksityistunnit löydät poikkeuksellisesti kausiryhmien alta), sähköpostitse info@olook.fi tai soittamalla arkisin klo 10–11 p. 09 555 453.

Kausiryhmät

Spiraalistabilaatiota pääsee harjoittelemaan Pilates & SPS -yhdistelmätuntien kausiluontoisissa ryhmissä. Sitoudut ilmoittautumaasi vakioryhmään ostamasi kauden ajaksi. Voit korvata poissaolojasi muilla viikkotunneillamme (poikkeuksena laitepilates, workshopit ja lyhyet intensiivikurssit) kautesi pituuden puitteissa, kun teet tuntiperuutuksen viimeistään 10 tuntia ennen vakiotuntisi alkua.

Kausiluontoisuuden johdosta ohjaajamme pystyvät paremmin huomioimaan vakioryhmäläistensä kehityksen. Jos alkeet ovat hallussa, voit tulla ryhmään mukaan myös kesken kauden, jolloin laskemme sinulle jäljelle jäävien kertojen mukaan hinnan. Ryhmämme ovat pienryhmiä (max. 9 osallistujaa). Lisätietoja saat sähköpostista info@olook.fi ja puhelimitse numerosta 040 838 4353.

Ilmoittautuminen ja maksuehdot

Ilmoittautuminen kausiryhmiin ja lyhytkursseille käy kätevästi varausjärjestelmämme kautta.

Osallistumismaksut peritään ilmoittautumisen perusteella. Ilmoittautumisen voi peruuttaa kuluitta 7 vrk ennen jakson alkua. Muussa tapauksessa maksu peritään kokonaisuudessaan. Esteen sattuessa osallistujan voi vaihtaa maksutta. Epäselvissä tapauksissa ota aina heti yhteys puhelimitse 040 7405038 tai sähköpostitse info@olook.fi.

Voit ilmoittautua syyskauden 2023 kausiryhmiin menemällä varausjärjestelmän kausiryhmänäkymässä viikolle 35. Kun varaat paikan kausiryhmän ensimmäiselle viikolle, varaat samalla paikkasi koko kaudelle. Voit maksaa kausimaksun saman tien tai vain ilmoittautua ja maksaa maksut tuntien yhteydessä.

Kevätkauden 2024 Pilates & Spiraalistabilaatio -ryhmät

Näet tuntikuvaukset varausjärjestelmässämme, jossa pääset myös hallinnoimaan tuntejasi, jos olet vakioryhmäasiakkaamme. Ensikertalaisena, olethan ensin yhteydessä info@olook.fi.

Pilates & Spiraalistabilaatio -yhdistelmätunnit – 300 € / 15 krt, ohjaajana Henna

  • Ryhmä 1: keskitaso, maanantaisin klo 17:30, aloitus 8.1.
  • Ryhmä 2: jatkotaso, maanantaisin klo 18:30, aloitus 8.1.
  • Ryhmä 3: keskitaso, torstaisin klo 17:30, aloitus 11.1.

Ohjaajamme

Henna Korhonen

  • Spiraalistabilaatio-ohjaus (SPS)
  • Pilates-ohjaus
  • Ryhmät
  • Yksilöohjaus
  • Laitepilates

Ota yhteyttä puh. 09 555 453 (arkisin klo 10–11) & info@olook.fi